10 goda vanor – Till att ha ordning ”jämt”

Har du goda vanor? – Eller blir du också förundrad över hur lätt det verkar för andra att hålla ordning och att alltid ha ett välstädat hem? Här är ett par goda vanor att ta fasta på hur andra människor gör ”just det” som ”vi inte gör” som är lösningen till ordningen.

1 Hur du undviker klädhögen i sovrummet

Visst, det är lockande att slänga kläderna på golvet eller över en stol när det är dags att lägga sig, man är ju så trött just då.

Varning! – Detta är endast en fälla för lathet och ingenting annat!

Vill du börja få ordning så tänk i stället, det tar endast några få sekunder att i stället gå raka vägen till tvättkorgen. Eller om det är någon byxa du kan använda igen, häng upp och in i garderoben igen.

Det blir ju så mycket enklare när du slipper att leta efter dina strumpor när det är tid för tvättning. Detta gäller även nar du tar ut och ska prova kläder inför morgondagen – Häng in i garderoben med en gång efteråt!

Tvätta dina kläder miljövänligt. Denna bloggen hotellussemburgo ger dig tips.

 
2 Håll fräscht i handfatet 

handfat - goda vanor

När du gjort klart det du ska göra i handfatet, ta tvål på handen och ”känn av” tandkräm och tvålrester med en gång. Torka upp med en handduk som nu blivit lite fuktig och dra över kran och tvålstället. Ha en vanlig handduk nära till hands för just detta.


3 Sängen tar aldrig mer än max två minuter att bädda

Det är dessutom en väldigt liten ansträngning mot hur fräscht intryck det ger mot en obäddad säng. Gör det till en vana när du går upp på morgonen, puffa kuddarna och dra ner täcket mot fotändan (då trivs inte kvalster) så att det är avkylt när du lite senare bäddar.
Vill du läsa om hur man kan göra extra mysigt i sovrummet följ med här!

goda vanor - bäddad säng
Det tar max två minuter att bädda en säng…

 
4 Plocka lite då och då  

Om du plockar med dig under tiden du ändå går förbi och ska vidare, såsom böcker, tidningar, leksaker, kaffemuggar och ja, du vet. Låt det aldrig stå – Ta för vana att alltid ta med dig något när du reser dig. Det nästan alltid något som ska på ”rätt plats”

Så slipper du också panik-städningen innan något spontanbesök är på gång! Läs även en kompis blogginlägg ” allt blir lite enklare i vardagen när du använder dig av hushållsnära tjänster

 
5 Satsa på att vädra

Att vädra är underskattat. Det finns inte mycket som kan mäta sig med nyvädrade täcken och kuddar. Men glöm inte att vädra både rummet och gärna öppna garderoben där du gör det, så att även här kommer in ny och frisk luft


6 Skor och ytterkläder

En vanlig syn är att det är sandigt och skräpigt i hallen med ytterkläder blandat med skor, gärna allt liggandes på golvet. Se till att ha förvaring även i garderoben där du kan ställa in skor med en gång. Häng även upp din kappa eller barnens jackor med en gång du kommer innanför dörren.


7 Slipp Reklam? – Häng upp en skylt på ytterdörren!

Reklam i all ära – Men behöver du den? Se i så fall till på att bli duktig på att genast sortera, spar och släng. Sätter du däremot upp en skylt ”Ingen Reklam Tack” Så slipper du mycket av det här!

 
8 Disken har aldrig blivit roligare ”senare” 

goda vanor - pannkakor

Ta den med en gång, det är dessutom enklare att både diska den och skölja för att ställa ned i diskmaskinen när maten inte hunnit torka in.

Du kanske måste rengöra din diskmaskin efter ett tag? Denna bloggen ger tips och idéer tribalveda

9 Tänk efter – Behöver du verkligen allt du har?

Finns det någon anledning till att ha 10 lakan, tre zestjärn, och alla extra glas och plastburkar du samlat på dig? Rensa – Rensa – Rensa! Du kommer att bli så nöjd över luften som blir över och att i stället få ordentligt med plats.

10 Undvik storstädningarna!

Damma av fönsterbänkar och plocka lite blomblad då och då. Samt ta toaletten så fort den börjar kännas ofräsch. Dammsug av lite då och då under veckan, så du får en skön avslappnande helg och kan i stället göra roligare spontana grejer.
Så kan du ta i lite mer en gång i månaden bara. När du väl gjort alla dessa stegen varför inte göra en Home makeover?

Behövs det kan det vara kul att testa en robotdammsugare som håller undan det värsta av dammet under dagarna. Gäller det Flyttstädning så kan du läsa mer även om det!

Vill du bli ännu mer klimatsmart i din städning – Läs på mer om det här på – ekoplus.se/stada-klimatsmart/

Känner man däremot att man vill slippa det där (eller inte kan) med dammsugning, golvtvätt och städning av toaletter och badrum, så finns jättefina tjänster att hyra in städhjälp idag. https://ishine.se är en väl besökt sida att ta reda på lite mer info om man är intresserad.

Läs gärna mer om intressanta ämnen här på livsstilsbloggen med: elinlicious.se