Hur väljer jag rätt Badrumsskåp?

Att välja badrumsskåp kanske inte tillhör den roligaste delen av att planera ett badrum, men utan badrumsskåp blir badrummet väldigt opraktiskt. Det första du måste göra är att fundera igenom vad du vill förvara i ditt badrum. Handdukar, tvål, sanitetsprodukter och makeup kan vara några saker. Men kanske behöver också toalettpapper och medicin få plats. Ett skåp över handfatet att förvara krämer och parfym i är en klassisk lösning. Bra med utrymme i kommoden rekommenderas om det får plats. Därtill kan det behövas ett högskåp för förvaring av handdukar och förbrukningsmaterial. Här nedan listar vi några olika typer av badrumsskåp och vad de kan användas till.

Spegelskåp

Spegelskåp är det vanligaste skåpet i ett badrum. Det sitter ovanför handfatet/kommoden och finns med eller utan belysning. Ett vanligt användningsområde är makeup, parfym, tandvårdsprodukter och olika krämer. Hyllorna är ofta gjorda av glas. Normalt sett går det bra att komplettera spegelskåp med olika former av LED-belysning, och en del spegelskåp har infälld belysning. Det kan också finnas hyllor på sidorna. Ett spegelskåp kan ha en eller flera dörrar, beroende på bredd. Snyggast blir det om spegelskåpet har samma bredd som kommoden.

Högskåp

Ett högskåp är precis som det låter – ett högt skåp. Ofta är högskåp ganska smala för att få plats i många olika typer av badrum. Ibland förankras högskåpet i väggen och behöver inte ha några ben, vilket underlättar vid städning, men det finns också skåp på ben om du vill ha det. Högskåp finns i många olika utföranden gällande höjd, bredd och djup. Gemensamt är att du får gott om förvaringsutrymme om du väljer ett högskåp eller varför inte två?

Högskåp kan fås med helkroppsspegel, vilket passar utmärkt när du vill kolla dagens outfit en sista gång. Vissa skåp finns i vitrinmodell, eller med öppen hyllplanslösning, så att dina vackra burkar och flaskor kan visas upp. Det finns också heltäckande modeller där du kan förvara exempelvis handdukar. Vanligast är att det är hyllor (ibland glashyllor) på insidan av ett högskåp, men det finns även modeller med lådor.

En del högskåp matchar t ex spegelskåp och kommod och köps som ett set.

Väggskåp

Kanske får du inte plats med ett stort högskåp? Då kan ett väggskåp vara en bra lösning. Ett väggskåp är ett mindre skåp som fästs på väggen någonstans i badrummet. Ibland används väggskåp till förvaring av mediciner och vårdprodukter. Ett väggskåp kan vara ungefär hälften av ett högskåp eller mindre. Andra ord för väggskåp är sidoskåp, medicinskåp eller halvskåp. Väggskåpet kan ha glashyllor liksom spegelskåpet. Även väggskåpet kan matcha kommod och spegelskåp och köps då som ett set.

Tänk noga igenom vad du behöver förvara i ditt badrum och se till att du har tillräckligt med badrumsskåp för dina produkter.

Mögel är farlig och kan skapa allergiska reaktioner därför är det viktigt att du tar bort det. Kolla in denna bloggen minbaby som ger dig tips.

Ska du även städa ditt badrum? Tips finns i denna bloggen sensegusto

Här hittar du ett brett sortiment av badrumsskåp