5 Enkla tips till mysigare sovrum!

Vem vill inte ha ett mysigare sovrum?

Gillar du också mysigare sovrum? – Jag håller precis på att vänja mig vid att bo i ett nytt hus, och jag tar det rum för rum och inreder gradvis tills det verkligen känns helt rätt.

Så det enda rum som jag ärligt talat kan säga att jag är helt klar med är mitt sovrum. Det är min fristad, så inredningen måste vara perfekt när jag går in genom dörren efter en lång arbetsdag.

Vi vill alla ha en säng som vi bara kan sjunka ner i så fort vi går in genom dörren – inte bara det, utan eftersom vi tillbringar majoriteten av vår tid i våra sovrum måste de ha alla nödvändiga funktioner för att verkligen göra det trevligt, mysigt och rogivande!

Om du inte känner att du har någon av dessa ovan delar just nu kan du läsa vidare för att få inspiration:

1. Använd ”lagermodellen”

Om du bara lägger till flera lager i ditt rum kan det kännas mer varmt och inbjudande. Det är också väldigt enkelt att göra! Bestäm dig för ditt färgschema och täck din säng med överkast som lockar dig att komma in. Sammanfattningsvis föreslår jag större, fylligare kuddar med några få utspridda som gör det lättare att mysa på en söndag.

2. Håll det ljust & håll det varmt

När det gäller färger ska du tänka varmt och strålande för att få ett mysigare sovrum. De kallare färgerna gör att du känner dig mindre bekväm i ditt rum och du kommer ständigt att leta efter metoder för att göra det varmare. Koppar, roséguld och rosa är dock populära färger just nu, vilket också gör att det är mycket enklare än tidigare.

3. Allt ligger i detaljerna

Ditt nya mysiga sovrum ska vara en plats där du verkligen känner att du kan slappna av och koppla av. Det ska vara en fullständig återspegling av dig och en plats som lyfter upp dig och uppmuntrar dig. Så i stället för att fylla ditt rum med saker som gör dig irriterad eller som tar upp för mycket plats, fyll det med saker som gör dig lycklig och tillför värde med en skön känsla.

4. Tänk enkelt

Jag har lagt märke till en hel del golvmonterade sängar på sistone. Det är en svepande trend, men som ger ditt rum en avslappnad känsla. Jag skulle lägga till gröna inslag som hängande växter för att göra det mindre minimalistiskt och motverka de kallare nyanserna med trä för att göra det varmare

5. Linne ger en extra fräsch känsla

Linne är inne! Det får dig att känna dig lugnare och bekvämare i ditt sovrum genom att ge en unik touch. Inte nog med det, sängkläder i linne är extremt bekväma! Det ger också en ren och ny känsla i ditt rum varje dag som gör att du vaknar upp och känner dig fräsch.

”Appropå fräsch – Så har jag investerat i att få hjälp med städning från I-Shine numer. det är det bästa beslutet jag tagit på länge. Det går inte i ord att beskriva den känslan jag har när jag trött kliver över trösken fredag eftermiddag och möts av den fräscha doften som dröjt sig kvar av nytvättade golv – Sådan vardagslyx!”

Tillför gärna värme till det kalla!

Om du ska experimentera med kallare nyanser rekommenderar jag att du tillför lite värme med träiga accenter.

Hur skulle du vilja ha ditt sovrum? 🙂

Låt dig gärna inspireras mer på bloggen här!

Vill du läsa mer om hem och inredning är ljusochlykta ett mysigt ställe att hänga på!