Stressfri städning för semestern

Oavsett om du ska vara värd för julen i ditt hus i år eller bara ha några tillfälliga sammankomster med familj och vänner under semestern, är det nu ett bra tillfälle att få ordning på ditt hus innan det börjar bli hektiskt. Med det i åtanke vill vi hjälpa dig med några tips för stressfri städning så att ditt hem kan hålla sig städat under denna semester.

Läs mer på min blogg här.

stadning-smutsigt

Bli av med röran. 

Gå från rum till rum med en tom tvättkorg för att plocka upp skräp som inte hör hemma i rummet. Rör dig metodiskt, från vänster till höger runt i rummet så att du vet att allt bakom dig är stökigt och du kan fokusera din uppmärksamhet på röran framför dig. Om du inte hinner sortera igenom föremålen innan dina gäster kommer, kan du förvara korgen i en garderob eller oanvänt rum tills du får en chans att gå igenom varje föremål en efter en och ställa tillbaka allt på sin rätta plats.

Prioritera. 

Börja städa i det viktigaste rummet i ditt hus, det där du får mest valuta för pengarna med din städinsats. Du kan också välja att börja med det svåraste rummet, det du fruktar mest. På så sätt, även om du får slut på ånga, har du täckt de viktigaste områdena i ditt hem först.

stadning-smutsigt-golv

Rengör under möbler. 

Under semestern kanske du måste vara kreativ med att skapa plats i ditt vardagsrum för att rymma massor av människor. Som förberedelse för en sista-minuten möbelflyttning, ta dig tid nu att dammsuga under alla bortglömda ställen så att du inte fångas oförberedd när soffan trycks mot väggen. Du kommer att kunna ta bort alla dammkaniner eller felplacerade leksaker som på något sätt myste under soffan.

Kök. 

Du kommer att vilja ha ett rent och organiserat kök för all julmatlagning som händer. Så få det ur vägen nu. Rensa ur ditt kylskåp och släng ut utgångna föremål så att du har gott om plats för matvarorna eller rätterna du har lagat i förväg. Torka av din spis. Rengör dina bänkskivor och diskbänk. Torka av utsidan av dina skåp och apparater.

stadning-smutsigt-badrum

Badrum. 

Se till att badrummet dina gäster kommer att använda är rent och välfyllt med toalettpapper, handdukar och tvål. Du kan också tänka på att lägga till några ljus eller dekorationer med semestertema i rummet.

Dag för städning. 

Den dagen du förväntar dig att gäster ska komma över, här är en påminnelse om saker du vill ha hanterat: Bädda sängarna, diska i förväg så att du har en tom diskmaskin, kolla badrummen, håll rummen fria från röra, torka av bord och bänkskivor och häll sedan upp en god kopp te till dig själv för att fira att du är förberedd för dina gäster och är lugn som en gurka.

Semestern är en fantastisk tid på året, koppla av och njut av tid med dina vänner och familj. Om du behöver en riktig rengöring innan din flytt tryck på flyttstäd göteborg.

För fler städtips och annan magisk läsning, kolla in: https://magia.se/