Tips för att hålla ditt hem fri från influensa.

Eftersom vi är fullt inför influensa – och förkylningssäsongen är det viktigt att hålla ditt hem rent och hälsosamt. Den största faktorn för att upprätthålla ett rent hem är flit, nu mer än någonsin. Dessa tips hjälper dig och din familj att hålla sig friska under den här säsongen.

Läs mer på min blogg här.

influensa-händer

1. Tvätta händerna med vanlig tvål och varmt vatten i 20 sekunder. Man har nyligen slagit hårt mot tillverkare av antibakteriell tvål och tror att riskerna med långvarig användning av antibakteriell tvål möjligen är större än fördelen. Att använda antibakteriella tvålar minskar inte risken att bli sjuk eller föra bakterier vidare till andra, enligt FHM.

2. Hosta in i armbågen. Enligt FHM är det bäst att hosta eller nysa i en vävnad, men när det inte är tillgängligt, hosta in i armbågen, inte i händerna. Detta kommer att hjälpa till att förhindra spridning av bakterier.

3. Var flitig med att torka av ytorna i ditt hem och öka frekvensen. Bakterier frodas och kan enkelt tas bort med Lysol eller Clorox våtservetter. Spraya ner ytor som bänkskivor och bord och torka av ytor som fjärrkontroller, telefoner, stolar, dörrhandtag, tangentbord och andra föremål som du ofta rör vid i ditt hem.

4. Tvätta soptunnor. Använda vävnader och andra sådana förorenade föremål slängs i papperskorgar, så när du tömmer dem, tvätta dem ordentligt med en bakteriedödare.

Du får genom bloggen acci tips på hur du minskar på avfall genom miljövänliga städprodukter och hjälp med städ från städfirmor. Bland annat tipsar Acci om flyttstadstockholm.nu.

I noisyenvironment kan du få nya nya idéer och fler miljövänliga artiklar

Tryck på flyttstäd göteborg för att läsa mer.

Vill du ta del av mer härlig läsning om hälsa, skönhet och annat kan du hitta det här!