3 Belysningstips för att skapa en varm och mysig känsla

Belysningstips för dig som vill skapa mysiga platser med skön stämning. När du installerar ny belysning i ett hem är det lätt att glömma hur viktig rätt belysning är. Här kommer bra belysningstips då vi vet att det är lätt att gå vilse och göra det enkelt för sig att bara välja en armatur för att den ser snygg ut.

Även om en snygg armatur känns viktig, är ofta det mest avgörande vilken typ av belysning du väljer att köra med. Det gör ofta mer skillnad för ett rum än själva armaturen.

Om du tar till dig dessa nedan tre belysningstips, kommer du med säkerhet ge dig själv och dina nära och kära en varm och mysig ljussättning.

1. Skaffa några mysiga lampor

Inget är så mysigt som en skön belysning. Även om det inte alltid är lika praktiskt som en enkel lösning med en överliggande glödlampa, ska lampor ge precis rätt belysning för att kunna koppla av med en trevlig bok efter en lång dag. För större rum är det ofta en bra idé att skaffa mer än en lampa för att hålla den ovan nämnda mysiga belysningen konsekvent hela tiden.

2. Spotlights

Till skillnad från vanliga glödlampor, koncentrerar ”spottar” all sin energi på en mindre förutbestämd plats, vilket ger en varm och behaglig riktad belysning. För att inte nämna, sk. floodlights som ger ett elegant, nästan futuristiskt utseende till alla hem. Dessa är särskilt lämpliga i kök, matsalar och badrum. De bör vara förstahandsvalet för dem som letar efter en skarp, varm belysning.

Till störst del av lampor i dag står LED-belysning. Det beror mycket på att den ger kunden fler valmöjligheter till belysning. Dels val av ljusstyrka och färgtemperatur, samt att den är en mycket mer miljövänlig och håller mycket längre. Den är heller inte så ömtåligt. Många tror att LED-lampor endast går att köpa till sin bil – så är självklart inte fallet. Men är du intresserad av en bra lampa till din bil kan du gå in och titta lite mer här hos: Xenonkungen.com/se

3. Dimmers

Av alla belysningstips är detta utan tvekan den mest mångsidiga. Det spelar ingen roll vilken belysningsinställning du har, med en ordentlig dimmer installerad har du belysningsalternativ för alla tillfällen tillgängliga till hands. Oavsett om du behöver ett skarpt och uppvaknande ljus för att komma igång på morgonen, eller föredrar ett varmt mysigt sken när du varvar ner för sänggående, kommer en dimmer att se till att du har både- och när du vill.

Sammanfattning för belysningstips

Belysning är helt enkelt den viktigaste faktorn när man avgör stämningen i ett hem eller ett rum. Även om många glömmer detta och finner sig själva att söka efter den snabbaste och enklaste belysningslösningen, är det faktiskt ganska viktigt att välja en belysningsuppsättning som återspeglar ens hem och den stämning som man vill framhäva. Förutom golv, möbler eller gardiner är belysning det mest avgörande steget för att göra det hem du alltid har drömt om.

Här kan du läsa lite mer om vad det är för skillnad på halogen och LED-belysning ur miljösynpunt

Hoppas du fick med dig lite inspiration och vägledning som förenklar ditt nästa inköp av en riktigt mysig armatur! 🙂 Läs och få mer inspiration här på bloggen: https://mysigahem.se/

Kolla även in smartahogtalare om du är intresserad av smart teknik.