7 Tips till varför ha promenadsällskap

Promenadsällskap behövs!

Ofta när man åker hem från jobbet tänker man – När jag kommer hem ska jag banne mej ut och gå, men så blir det inte så i alla fall, även om jag vet hur nyttigt och bra det skulle vara och få mig att må.

Därför är det jättebra att gadda ihop sig och försöka ha lite promendsällskap – Gärna flera, så att det alltid är någon kan.

Varför är det bra att ha promenadsällskap?

Du kommer alltid i väg!

Som sagt… det finns alltid undanflykter och olika anledningar till att hoppa över den där promenaden – Det är kallt, det regnar, det är lite för mörkt osv. osv. Men när promenadsällskapet står redo och väntar är det mycket svårare att glida undan. Oftast är det samma för båda, men alltid någon av er som drar lite mer, som gör att det blir av. Man hjälper varandra att hålla motivationen i gång helt enkelt.

Tid för spontana härliga samtal

promenadsällskap - vänskap - kvinnnor

Ofta när man är ute och går kommer man in på lite djupare samtal, många upplever det lite enklare då man inte sitter mitt emot varandra med hela tiden blicken på varandra. Då blir det lättare att säga vad man tänker utan att hålla tillbaka. Det blir därför även ett fint sätt att fördjupa sin vänskapsrelation.

Kreativiteten ökar vid promenader

När vi rör på oss tänker vi mer kreativt än när vi är sittandes. Detta har forskare på Stanford kommit fram till. Så när det kört fast sig med idéer, var sig det är hemma eller på jobbet, gå ut och gå och du ska se vad effektivt det är. Dessutom när du promenerar tillsammans med någon kan man passa på att bolla tankar och problem och få andra synvinklar med i lösningarna – Inte dumt alls!

När kreativiteten tryter – Ta även vara på dessa 6 tips att finna den igen!

 Ingen behöver vara särskilt vältränad för att gå ut och gå

Om man just ska träna med en annan kompis, typ löpning, tennis eller något, så fungerar ju det bäst om man är ungefär lika bra eller lika tränad (om man tycker att det ska ge båda någonting). Men promenader kräver inte detta alls. Här kan alla vara med på lika villkor (bortsett från att man har någon funktionsnedsättning)

Passa på att stärka fina vänskapsband

promenadsällskap - två kvinnor

Det är ofta svårt att få ihop tiden och hinna med allt som man skulle vilja. Dygnet har dock bara 24 timmar. Och utöver jobbet och familjen att då hinna med ett socialt liv utanför det, kan ibland bli svårt att få tiden att räcka till. Att därför göra en fin ”kombo” av det, dvs. få röra på kroppen, få frisk luft som är så viktig samt att hinna umgås med sina vänner ”nu mer än annars” är ju ett jättefint sätt att vårda sin vänskap.

Känns tryggare när man är fler

promenadsällskap - mörkt ute

Många upplever otrygghet när solen går ner och det börjar bli mörkt ute i skogsslingan, det gör det därför lite lättare att komma ut om man är två eller fler.

Speciellt då man knappt hör de nya elbilarna som ljudlöst styrker förbi – Läs mer om elbilar här: https://abbilverkstan.se

Även stark bilbelysning kan ibland vara lite jobbigt att bli bländad av – Då nya bilar idag ofta har så himla stark belysning.

Inga förberedelser behövs

Ska man i väg till gymmet, paddla kajak, spela tennis eller annat, så bör man byta kläder och krångla till det och även duscha efteråt, plötsligt blir det väldigt omständligt…

Men här kör du bara ner fötterna i dina skönaste promenadskor – Och du redo! Det kan inte bli bättre

promenadsällskap - promenadskor

Så ring din vän, dotter eller kanske till och med din Mamma som annars brukar behöva hjälp från assistanstjänst för att komma ut. Hon kanske inte heller kommer ut så ofta på sina äldre dar och som säkert också behöver en liten knuff för att komma ut i friska luften och röra lite på sig.

Och Du!  – Ni kommer få jättefin kvalitetstid tillsammans!

Läs gärna tips här om: hur du boostar din energi ytterligare!